Kinderopvang

Na de oplevering van het verzorgingstehuis zijn wij met een onderzoek gestart om de zeer arme kinderen en gehandicapten kinderen te ondersteunen. De groep valt helaas buiten de samenleving en heeft weinig voorzieningen zoals wij dat in Nederland kennen. Na de fantastische resultaten kunnen wij u melden dat we voorlopig doorgaan met het ondersteunen van dit project. Update september 2014: inmiddels draait de kinderopvang voor de gehandicapte kinderen al weer enige tijd. Ouders en kinderen zijn blij met de vooruitgang. Dromen van ouders, zijn door de hulp, uitgekomen. Bovendien blijkt dat gehandicapte kinderen ook talenten hebben die op eenvoudige wijze ingezet kunnen worden. Update september 2013: Begin september is weer een delegatie van het bestuur naar Teius geweest om de voortgang van de kinderopvang te bespreken. Met de gemeente is nu een overeenkomst waarin zij een deel van de exploitatielasten voor hun rekening nemen. Tijdens het bezoek is er een bijeenkomst geweest met de kinderen, ouders, medewerkers kinderopvang en andere stakeholders. Uit alle reactie blijkt dat de dienstverlening in een behoefte voorziet waarbij er zichtbaar resultaat geboekt wordt op het sociale leefniveau van de betrokken kinderen, ouders en familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.